Overvejelser omkring et nyt tag

Når man skal have lagt et nyt tag så er der en masse ting man skal overveje inden man sætter hele projektet i gang. Det er nemlig vigtigt at få undersøgt hvilken tagbelægning man vil have. Her i denne artikel så kommer der en masse råd til hvad man skal være opmærksom på ved et nyt tag. De forskellige tagbelægninger hedder tegl, betontagsten, eternit, stål og pap. Udover dette så kan man også vælge at få naturskifer, kobber, zink, stråtag og træspån, hvilket kan give et mere eksotisk look i et nyt tag.

Du skal overveje udseendet på din tagbelægning i forhold til husets stil og arkitekturen, da det hele jo skal passe sammen. Det er dumt at vælge en slags tegl som på ingen måde passer sammen med murstene på dit murstenshus. Noget andet man skal tænke over er hældningen på selve taget, da det er vigtigt at det hælder nok så der ikke kommer fugt i tagets fundament når du bygger et nyt tag.

nyt tag

Prisen

Pris, pris og pris. Prisen er oftest alt afgørende for om taget overhovedet bliver bygget, men der er råd for dette, da man kan sammenligne sin pris på et nyt tag på Compara.dk.

Husk altid at spørge din håndværker om levetiden på selve taget, da det afhænger alt efter hvilken slags tegl man vælger at benytte. Der er nogen der holder i 20 år og andre der holder i 50-60 år. Dette er selvfølgelig alt efter om taget bliver plejet og holdt ved lige løbende. Får man bygget et nyt t ag så pudser og nusser man helt sikkert om det i starten, men efter nogle år vil man måske ikke gøre det så meget mere, men der er det vigtigt at holde fast i at pudse og nusse om taget.

Din håndværker vil kunne fortælle dig hvordan du vedligeholder et nyt tag, så det også skinner om 10 år.

Arkitekturen

Du skal også overveje omkring det arkitektoniske angående dit nye tag, da det er noget du skal kigge på i mange år fremover. Men det er ikke alle der vælger at få bygget et nyt t ag fordi det skal være pænt. Der kan være andre årsager. En anden årsag kan være at man gerne vil sælge sit hus for en højere sum, da man er træt af at bo i området. Man bør dog først få vurderet sit hus før man sætter sig i kraft med at bygge nyt udhus og nyt tag osv. Det er en beslutning man skal overveje grundigt, da det er hårdt arbejde og kræver meget deltagelse i projektet, alt afhængig af leverandøren af taget.

Sæt dig ned og tal det igennem med den nærmeste familie, for de kan også have noget at skulle have sagt i forhold til at få bygget et nyt tag. Vær grundig i beslutningen, men det kan oftest betale sig.