Hvilke former for korntransport findes der?

korntransport former og muligheder

Korn er en vigtig del af det danske landbrug og dermed også hele fødekæden. Kornets vej fra mark til bord kræver blandt andet særlig anlæg, der kan sørge for korntransporten. Der findes række forskellige anlæg, der anvendes til korntransport. Her vi har listet 5 relevante anlæg, der kan være nyttige at kende til, hvis man er interesseret i transport af korn. Du kan blandt andet blive meget klogere på, hvornår det kan være relevant at benytte den ene løsning frem for den anden.

5 løsninger til korntransport

Kornsnegle

En rørsnegle kan anvendes mange steder i landbruget til transport af korn. Det praktiske ved rørsnegle er, at det kan bruges og indpasses, hvor end det skal være.

Læs mere om kornsnegle her

Redlere

En redler er en løsning, man kan benytte til skrå, vandret og buet korntransport.

Læs mere om denne løsning her

Kædeelevatorer

Kædeelevator er en tredje løsning inden for korntransport, som er relevant at kende til. En kædeelevator kan bruges til lodret og skrå transport af korn.

Læs mere om kædeelevator løsningen her

Grain pumps

Grain pump kan bruges til at flytte store mængder fra et sted til et andet. Det fungerer som et loop, der kan transportere korn i en silo.

Læs mere om grain pump her

Kopelelevator

En kopeelevator er en relevant løsning, hvis man har brug for transport af korn mellem forskellige niveauer eller fra en silo til en anden.

Læs mere om denne løsning her