3 “must-haves” i dit køkken

Få hjælp af et køkkenfirma i aarhus til at indrette et køkken med 5 nødvendige maskiner

I stenalderen lærte mennesket, at råvarer kunne tilberedes over ild for at opnå en bedre smag. Over mange tusinde år udviklede mennesker i hele verden et væld af nye metoder og aggregater til at tilberede maden på nye måder – dog stadig over åben ild.

I slutningen af 1800-tallet blev køkkener i hele verden revolutioneret, da man for første gang kunne bruge elektriske ovne i madlavningen. Udviklingen har dog ikke stået stille siden, og i dag er der et hav af smarte maskiner, som den moderne familie bare må have.

Her gennemgår vi de 3 vigtigste maskiner og hjælpemidler, som gør madlavningen til en leg i familiens køkken.

Køkkenmaskine

Madlavning har historisk været en tidskrævende opgave, der virkelig krævede knofedt. Når man skulle røre en dej op eller hakke en stor mængde, så kunne det godt give svedperler på panden. I dag kan man dog gøre madlavningen til en leg ved hjælp af de rigtige hjælpemidler, og det leder og til køkkenmaskinen.

En køkkenmaskine kan hjælpe med de fleste dele af madlavningen, da den både fungerer som rørmaskine, blender, pastamaskine og meget mere. I udseendet minder den om en klassisk rørmaskine, men den gemmer på mange funktioner, der tager det fysiske arbejde ud af madlavningen.

Køkkenmaskinen er særligt godt egnet til store familier og alle jer, der er glade for at bage. Maskine er en smule dyr, men den er helt sikkert investeringen værd.

Airfryer

Airfryeren har taget den kulinariske verden med storm. I virkeligheden er det blot en ny form for ovn, der varmer/tilbereder maden med varm luft. Her tænker du måske: “Jeg har allerede en varmluftsovn – hvorfor skulle jeg bruge en til?”. En airfryer er dog slet ikke det samme som en varmluftsovn.

Selvom tilgangen med varm luft er den samme, så er det helt utroligt, hvor meget forskelligt man kan lave i en airfryer. Du kan laver perfekt “stegt” kød, crispy pommes fritter og ja, næsten alt andet, som du kan komme i tanke om.

Det bedste ved det hele er, at airfryeren helt fjerner behovet for olie og smør. Med denne maskine kan man få perfekte resultater hver gang uden en dråbe smørelse – og det er virkelig noget, der kan mærkes på kalorie-budgettet.

Smart-løsninger

Det sidste “must-have” er egentlig ikke én maskine. I stedet er det en helt ny måde at bruge sit køkken på. De seneste år har køkkenproducenterne udviklet et hav af smarte løsninger, hvor internettet bruges til at gøre livet i køkkenet nemmere.

Et eksempel er et smart-køleskab, der selv kan holde øje med indholdet og tilføje varer til indkøbslisten på et app i din telefon, men det stopper langt fra der. I dag kan du få smarte løsninger til de fleste af de faste maskiner i køkkenet, så ovne, opvaskemaskiner, komfurer og meget mere kan styres direkte fra din mobil.

Det virker næsten som et afsnit af The Jetsons, men fremtiden er virkelig flyttet ind i køkkenet med disse opfindelser.

Få hjælp til at indrette drømmekøkkenet

Når man skal finde plads til de smarte maskiner i sit drømmekøkken, så kan man få brug for en hånd. Heldigvis ligger der et hav af køkkenvirksomheder i de fleste store byer. Her kan deres køkkeneksperter hjælpe med enten at bygge et nyt køkken – eller blot at ombygge det nuværende køkken. Jeg bor selv i Aarhus, og da jeg for nyligt skulle istandsætte køkkenet, fik jeg hjælp af en sød specialist fra et køkkenfirma i Aarhus. Med køkkenkonsulentens hjælp endte jeg med det – i min optik – perfekte køkken. Jeg kan kun opfordre alle andre til at gøre det samme og få opfyldt køkkendrømmene.