Vigtige tips til at vælge den rigtige advokat

Når du skal finde den rette arveretsadvokat, får du de bedste tips til at finde det rette advokatfirma i Århus.

Vi kan alle komme i en situation, hvor vi har behov for en advokat. Du tænker måske, at man hovedsageligt har brug for en advokat, hvis man har gjort noget ulovligt. Det kunne dog ikke være længere fra sandheden. Man kan også få behov for en advokat, hvis man for eksempel skal starte en virksomhed eller ved et pludseligt dødsfald i familien, hvor man får behov for en arveretsadvokat.

Der findes utroligt mange advokatfirmaer i Danmark – og sikkert også i din by. Derfor kan det i første omgang være svært at vælge et advokatfirma i mængden. Derfor kommer Goldschmidt 2004 nu med en række gode tips til, hvordan du vælger den helt rette advokat.

Vælg en advokat med det rette speciale

Man kan let tro, at alle advokater laver det samme og kan hjælpe i de samme situationer. Det er dog ikke sandt. Alle advokater og advokatfirmaer har en række af retslige områder, som de er specialiserede i. Derfor er det vigtigt at vælge det helt rette firma, der har den nødvendige viden til at hjælpe med din specifikke situation.

Hvis du for eksempel har mistet et familiemedlem og skal i gang med at processen, hvor skifteretten opgør dødsboet, så skal du finde et advokatfirma med speciale i arveret. Større advokatfirmaer har ofte flere forskellige specialer, så arveret behøver ikke at være firmaets eneste speciale.

En god måde at blive klogere på det enkelte firmas specialer er ved at finde deres hjemmesider. Her plejer det at fremgå tydeligt, og når du har fundet et par kontorer med det rette speciale, kan du gå videre til næste skridt.

Find en advokat, som du kan stole på

Uanset hvilken grund du har til at søge hjælp hos en advokat, så er det vigtigt, at du kan stole på advokaten. Hvordan finder man så en troværdig advokat, når der er så mange at vælge mellem? Her kan du med fordel benytte dig af alle de platforme på internettet, hvor almindelige mennesker kan give anmeldelser til virksomheder.

Hjemmesider som TrustPilot eller Google’s egne virksomhedsanmeldelser er et godt sted at starte. Her kan du nemlig læse en lang række af tidligere kunder, der beskriver deres oplevelse med et bestemt advokatfirma. Det er svært at få det fulde billede, men her kan du finde et godt udgangspunkt.

Mød advokaten ansigt til ansigt

Som sagt kan anmeldelsesplatforme på internettet kun give dig et udgangspunkt. Hvis du først finder kontorer med de rette specialer og derefter læser advokatfirmaets anmeldelser, så har du et bud. Nu er det tid til at tage kontakt til den advokat, som fremstår mest pålidelig.

Tillid mellem klient og advokat handler dog også om en personlig kompatibilitet, og derfor er det vigtigt at møde advokaten personligt. De fleste advokatfirmaer tilbyder en gratis konsultation, hvor det er muligt at møde advokaten og høre deres første indskydelser om sagen. Når du har mødtes med advokaten ansigt til ansigt er det meget lettere at beslutte, om han/hun er den rette til at hjælpe i din situation.

Find et lokalt advokatfirma

Det sidste tip i denne guide handler udelukkende om at gøre det let for dig selv. Det kan være en stor fordel at vælge et lokalt advokatfirma, så man altid har mulighed for let at besøge kontoret efter behov. Jeg har selv haft behov for advokatbistand for nyligt. Da jeg er bosat i smukke Århus, så valgte jeg selvfølgelig et advokatfirma i Århus. Dermed havde jeg løbende mulighed for at komme fysisk hen på kontoret, når der var behov for det.

Jeg håber, at denne guide har givet dig den rette viden til og mod på at kontakte den helt rette advokat til din situation.