Ring din låsesmed op inden du tager på ferie

Låsesmed2Da mange af jer i disse måneder skal på sommerferie vil jeg derfor gerne komme med et par gode råd til hvad i kan for at holde indbrudstyvene væk fra jeres bolig. Så i ikke kommer hjem fra en dejlig ferie til en bolig der er fuldstændig gennemrodet og røvet af ubudne indbrudstyve.

Da jeg selv bor i Nordvest har jeg selv oplevet en enkelt gang at være udsat for et indbrud, hvorefter jeg besluttede mig for at ringe til en låsesmed fra lokalområdet for at sikre min bolig mod nye indbrud i fremtiden. Herudover gav min låsesmed mig også en del gode gratis råd til hvordan jeg i fremtiden kunne holde indbrudstyvene ude af mit hjem i fremtiden, det er nemlig disse råd som jeg gerne vil videregive til jer.

Dog vil jeg først gennemgå de køb jeg foretog mig i fællesråd med min låsesmed for hvordan jeg bedst kunne sikre min bolig mod indbrudstyve. Disse køb som jeg foretog mig kan i derude også selv bruge som inspiration til at købe jeres egne vindueslåse, tyverialarmer, dørlåse m.m.

Sikring af hoveddøren, vinduerne samt en ny tyverialarm

Først og fremmest blev jeg og min låsesmed enige om at jeg måtte have udskiftet min hoveddørs lås, da den simpelthen var for gammel og nedslidt, derfor monteret min låsesmed en ny lås på min hoveddør, samt en ekstra ny lås for at yderligere sikre min hoveddør, og gøre det vanskeligere for indbrudstyvene at bryde ind i mit hus via hoveddøren.

Herefter monterede min låsesmed også et par vindueslåse med cylinder på mine vinduer, da vinduerne ofte er ad den vej indbrudstyve foretrækker at bryde igennem, da disse er meget skrøbelige samtidig med at mange ofte slet ikke har foretaget sig nogen sikkerhedsmæssige foranstaltninger i forhold til deres vinduer.  Nogle vil måske mene at det er overdrevet at sætte vindueslåse med cylinder på sine vinduer, da man i så fald hele tiden skal åbne ens vinduer med nøgler, dog hvis man ligesom mig bor på i et rækkehus på Nordvest kan man aldrig være for sikker, med hensyn til ens families sikkerhed.

Herudover valgte jeg også at købe en tyverialarm til min bolig, hvilket jeg syntes var en rigtigt god ide, fx når man ude og rejse i en længere periode, så kan ens tyverialarm nemlig stresse indbrudstyvene med at komme hurtigt væk fra boligen, da de ved at indenfor 10-15 minutter kommer der et vagtselskab og kigger forbi boligen og tjekker om alt er okay. Hvilket kan forhindre at indbrudstyvene for de helt store tyvekoster med sig.

Tag trygt på ferie ved at melde dig ind i Nabohjælp

Min låsesmed anbefalede mig kraftigt at jeg meldte mig ind i Nabohjælp, som er en forening man opfordrer naboerne i ens lokalområde til at holde øje med hinandens huse og kvarter, ved fx at gå en runde omkring kvarteret, holder øje med om belysning på fællesarealer er vedligeholdte og holder øje med mistænkeligt adfærd osv. Min låsesmed mente nemlig at ved at melde mig ind i Nabohjælp kunne jeg tage mere trygt på ferie, da der i så fald ville være nogle gode naboer som holdt øje med min bolig.

Derudover fortalte min låsesmed mig også at når jeg var ude at rejse, skulle forsøge at få min bolig til at se ud om som om den stadigvæk var beboet. Dette kunne jeg bl.a. gøre ved at lade tallerknerne og bestik stå fremme ved middagsbordene, lade et lys stå tændt, og huske at afmelde posten så posten ikke hobede sig op i ens postkasse.

Hvis du gerne vil have flere gode råd omkring hvad du selv kan gøre for at bedst muligt at undgå indbrud i dit hjem så kan du klikke her.