Hårfjerning, botox og historiske skønhedsidealer

hårfjerning botox

hårfjerning botoxHårfjerning og botox er noget, som mange mennesker i dag forbinder med skønhed. Botox udglatter rynker i ansigtet og hårfjerning får bugt med al uønsket hårvækst. Der var dog tider, hvor det var sexet og smukt at have masser af hår på brystet, hvis man var en mand. Synet på rynker og et ungdommeligt udseende har også ændret sig markant gennem tiderne. Her kommer nogle betragtninger om botox, hårfjerning, hårvækst og menneskers evige søgen efter ungdom.

Hårfjerning for mænd og kvinder – en gennemgang

Hårfjerning er nu blevet udbredt både blandt kvinder og mænd, der barberer ben og meget, meget andet. Det ville dog blive set som en underlig fornøjelse for en mand, hvis vi går tilbage til 1980’erne, at tænke sig til at fjerne symbolet på at være sexet, stærk og mandig. Hår på brystet og kropsbehåring i det hele taget på en mand var set som absolut maskulint og lækkert. Tænk bare på en smilende Burt Reynolds med bar overkrop og masser af hår på brystet. Sexappeal for mænd ligger dog ikke længere i alt fra 10-12 hår på brystet til en regulær måtte, men i at være veltrænet og her kan hårfjerning virkelig hjælpe de unge og ældre mænd med at vise deres muskuløse og sporty kroppe. For kvinder ville det for nogle år siden være utænkeligt at fjerne hår fra en vis del af kroppen. Det skulle være naturligt, og ingen overvejede hårfjerning intime steder – ”brazilian wax” var ikke en udbredt og populær mulighed. Ja, faktisk så anses det for sexet at have en stor dusk i dagens Japan. Det er rent faktisk idealet. Kulturelle forskelle kan også spille ind i synet på hår og hårfjerning.

Kvinder får typisk hårfjerning på ben, ved bikinilinjen og knæ. Kvinders ben har de seneste år meget gerne skulle være helt glatte og fuldstændig uden hår – og her er og var hårfjerning alfa og omega. Og i denne henseende har Hollywood ført an – de store stjerner som Marilyn Monroe og co løb ikke rundt med behårede ben. Kulturelle forskelle kan også spille ind, og når det kommer til mænd og kvinder og hårvækst er det stadig smag og behag. Mænd har dog fra naturens hånd fået mere hår end kvinder overalt på kroppen, så der kræves et større arbejde at holde hårfjerning ved lige, hvis man er en mand. Kvinder kan derimod få hårfjerning, der ikke kræver lige stor vedligeholdelse, men det afhænger selvfølgelig af hårtype. Måske drejer det sig i virkeligheden om, at kvinder de sidste 10 år er begyndt at foretrække mere metroseksuelle mænd med glatbarberet bryst. I gamle dage foretrak kvinder behårede mænd. En modtendens viser sig i trenden med skæg og ansigtsbehåring for mænd, men det er en helt anden historie. Her finder du god hårfjerning.

Botox og kilden til evig ungdom

Botox er nu så udbredt, at man tit ikke aner, hvem der har fået det sprøjtet ind i huden og hvem der ikke har. Det er en effektiv form for foryngelse og man ser yngre ud på meget kort tid. Det er derfor ikke så underligt at det er populært. Det virker. Der har altid været et ideal med, at vi gerne ville have evig ungdom og se yngre ud end vi egentlig er, men først med botox er det blevet let tilgængeligt for alle at få et yngre ansigt uden nogle større og dyre indgreb. Det er nemt at få botox, og det er forholdsvis billigt, så de fleste kan derfor få det. I gamle dage var der også en vis skønhed i at have dybe furer og rynker, da dette viste livsvisdom og klogskab. Man ville vise de hårde tider, man havde overlevet, i ansigtet. Det er der stadig, nogle, der ønsker, men mennesker har altid villet gå langt for at holde sig unge og smukke i så lang tid som muligt. Efter sigende skulle selveste Cleopatra have smurt guld på huden for at se yngre ud, og mennesker har været villige til at indtage slangegift, som efter sigende muligvis også har en foryngende effekt.

Botox er den nemme og effektive løsning på den evige kendsgerning, at vi ældes og at vores hud i ansigtet gør, at ældningen kan ses. Botox kan noget, som andre behandlinger ikke kan. Ansigtsløft kan også ses som mere drastiske behandlinger, da de involverer en rigtig operation og en kniv, men den er også virksom – og smag og behag. Botox er ikke blevet populær uden grund. Botox og dens virkning er meget veldokumenteret og– det er dog også en type gift. Den samme gift som i pølseforgiftning, men i en så lille dosis, at botox kun lammer en lille del af ansigtet der, hvor den bliver sprøjtet ind, og virkningen aftager og skal gentages for en længerevarende effekt. Det er derfor ikke så underligt, at så mange mennesker i dag vælger botox som kilde til ungdom. Her finder du god botox.