Arbejdssko: Fordele og myter

arbejdssko

Tusindvis af den danske arbejdsbefolkning bruger arbejdssko på deres arbejdsplads. I mange brancher er det ligefrem påkrævet, mens det i andre brancher er et valg, de ansatte selv træffer. I denne artikel kan du læse om fordelene ved at være iført arbejdssko på arbejdspladsen, og så kommer vi også rundt om de mest kendte myter om arbejdsskoene.


Fordelene ved arbejdssko

Der kan være mange fordele ved at vælge at være iført arbejdssko i stedet for almindelige sko, men det afhænger meget af, hvilken branche man beskæftiger sig med.

Er der tale om hospitalsbranchen, så er den helt store fordel, at arbejdssko med den rette komfort og funktionalitet er utroligt behagelige at gå i, og så kan de have en forebyggende virkning mod symptomer på træthed og ledskader. Det kræver naturligvis, at man vælger en arbejdssko af god kvalitet. Vælger man de billigste arbejdssko på markedet, vil man formentlig ikke have gavn af at gå rundt i dem i mange timer om dagen, men vælger man i stedet at betale lidt ekstra for den gode kvalitet, så har HKSDK arbejdssko en indbygget energy-sål i alle deres arbejdssko, som absorberer negativ energi med helt op til 50 %, når man går på hårdt underlag. Det giver komfort i topklasse og modvirker som nævnt ledskader og symptomer på træthed.

I brancher hvor det er påkrævet at bære arbejdssko, skyldes det som regel, at der er en risiko for, at fødderne kan blive udsat for alvorlige gener, som kan have fatale konsekvenser for arbejdsfunktionaliten fremadrettet.

Det gælder brancher, hvor man kan risikere at blive udsat for høj varme, hvorfor arbejdssko fra HKSDK er varmeresistente helt op til 150 grader. Det samme gør sig gældende på arbejdspladser, hvor der er en risiko for, at fødderne kommer i kontakt med enten benzin, olie eller syre. Her er arbejdssko også påkrævet, da man kan komme slemt tilskade med fødderne, hvis man ikke har dem på. Arbejdssko fra HKSDK er nemlig resistente over for både olie, syre og benzin, så skulle man være så uheldig at tabe noget syre ned over sine fødder, så får det altså ingen konsekvenser, hvis man vel og mærke har arbejdsskoene på. Så er det eneste man får et par beskidte sko, og det kan man heldigvis gøre noget ved.

I andre brancher kan det være afgørende, at de sko man har på i jobfunktionen er antistatiske og/eller skridsikre. Dette krav kan man ligeledes få opfyldt ved at iføre sig et par arbejdssko.

Alt i alt kan der være rigtig mange forskellige grunde til, at arbejdssko er en nødvendighed på mange danske arbejdspladser.


Myter om arbejdssko

1) Arbejdssko er tunge og ubehagelige at have på
Tidligere var det sådan, at arbejdssko var utroligt tunge og meget ubehagelige at have på. Teknologien har siden da heldigvis ændret sig til det bedre, og det gør, at de fleste arbejdssko i dag faktisk er utroligt lette og meget behagelige at have på. Hos HKSDK fylder komfort og funktionalitet en stor del af både udviklingen og fremstillingen af skoene.

2) Arbejdssko er grimme
Med hensyn til designet af arbejdsskoene er der også sket rigtigt meget i løbet af de sidste par år. Rigtig mange arbejdssko designes i dag på en måde, så de faktisk kan forveksles med almindelige kondisko eller sneakers. Det gør også, at man i dag sagtens kan tillade sig at handle på vejen hjem fra arbejdet i sine arbejdssko.arbejdssko

3) Arbejdssko gør intet godt for fødderne
Som nævnt tidligere i artiklen er der i dag rigtig mange fordele ved at være iført arbejdssko på sin arbejdsplads, og vælger man at købe sko fra en producent, der har udviklet teknologier, der, som eksempelet med arbejdsskoene fra HKSDK, har en forebyggende virkning med eksempelvis træthed og ledskader, så bliver denne myte faktisk gjort til skamme. I dag er det sågar rigtig mange, der vælger at have arbejdssko på, når de er på arbejde, fordi de netop er så behagelige at have på.